Publikavimo data: 2025-08-18
Imbieriniai meduoliai su bananais ant kvietinių miltų
Imbieriniai meduoliai - tai saldus skanėstas, ruošiamas Kalėdoms visoje Europoje ir patiekiamas šventiniuose ir kasdieniuose arbatos vakarėliuose. Šiame recepte meduoliai gaminami su bananais, kurie desertui suteikia švelnaus, saldaus ir vaisinio skonio. Pagrindinis ingredientas, žinoma, yra maltas imbieras, kuris yra pikantiško skonio ir suteikia meduoliams šiek tiek aitraus aromato ir skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite gilų dubenį ingredientams maišyti. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, imbierą ir cinamoną. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Nulupkite bananus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Į dubenį į sausus ingredientus sudėkite citrinos žievelę, bananų gabalėlius, saulėgrąžų aliejų ir suminkštintą sviestą. Išminkykite minkštą tešlą.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus ir juos šiek tiek paspauskite, kad meduoliai būtų plokšti, apvalios formos. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite ant jos paruoštus meduolius ir 15 min. kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos