Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros

Meduoliai yra tradicinis naujametinis skanėstas Šiaurės ir Vidurio Europoje. Glazūruoti meduoliai išlieka minkšti nuo 2 iki 5 dienų, o sandariai uždarytoje ar skardinėje skardinėje juos galima laikyti apie mėnesį. Norėdami paruošti meduolius, paimkite aromatizuoto medaus - pavyzdžiui, grikių arba liepų medaus. Tai taip pat sveikiausios medaus rūšys. Baltyminį glajų geriau džiovinti orkaitėje: papuoštus meduolius kelioms minutėms įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 100 laipsnių pagal Celsijų.
Gaminimo laikas
370 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
367 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
60 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Cukrų ir suminkštintą sviestą plakite mikseriu apie 2-3 minutes, palaipsniui didindami greitį. Kai mišinys taps lengvas ir purus, įmuškite kiaušinį ir plakite 2-3 minutes. Supilkite medų, išmaišykite ir suberkite miltus. Tešlą išminkykite iš pradžių dubenyje, paskui ant miltais pabarstyto paviršiaus. Įdėkite tešlą į maišelį arba suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 3-5 valandoms.

Žingsnis 2

Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros Žingsnis 2
Pagaminkite meduolių gabalėlius. Sukietėjusią tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite tolygų sluoksnį. Naudokite specialias formeles arba peiliu išpjaukite formas naudodami popierinį trafaretą.

Žingsnis 3

Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros Žingsnis 3
Pradėkite kepti meduolius. Išdėliokite gabalėlius ant kepimo skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite meduolius 6-7 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol jie lengvai apskrus. Po to meduolius atvėsinkite ant lygaus paviršiaus.

Žingsnis 4

Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Į dubenį įmuškite vieno kiaušinio baltymą, persijokite cukraus pudrą ir krakmolą. Išmaišykite plaktuvu ir pradėkite plakti mikseriu. Sudedamąsias dalis plakite 2-3 minutes, tada supilkite citrinos sultis ir plakite dar 2-3 minutes. Turėtumėte gauti baltą, purią ir orinę glazūrą. Jei norite, įmaišykite maistinių dažų, išmaišykite ir supilkite mišinį į konditerinį maišelį arba maišelį, tada nupjaukite maišelio kampą.

Žingsnis 5

Meduolius aptepkite glajumi. Paspauskite iš maišelio ištrauktą glajų ant meduolio viršaus, kad jis pasiskirstytų ir susidarytų tolygus sluoksnis, šiek tiek pakratykite meduolį su glajumi. Pirmiausia glazūra ištepkite kontūrus, o tada užpildykite centrą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos