Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros

Meduoliai yra tradicinis naujametinis skanėstas Šiaurės ir Vidurio Europoje. Glazūruoti meduoliai išlieka minkšti nuo 2 iki 5 dienų, o sandariai uždarytoje ar skardinėje skardinėje juos galima laikyti apie mėnesį. Norėdami paruošti meduolius, paimkite aromatizuoto medaus - pavyzdžiui, grikių arba liepų medaus. Tai taip pat sveikiausios medaus rūšys. Baltyminį glajų geriau džiovinti orkaitėje: papuoštus meduolius kelioms minutėms įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 100 laipsnių pagal Celsijų.
Gaminimo laikas
370 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
367 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
60 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Cukrų ir suminkštintą sviestą plakite mikseriu apie 2-3 minutes, palaipsniui didindami greitį. Kai mišinys taps lengvas ir purus, įmuškite kiaušinį ir plakite 2-3 minutes. Supilkite medų, išmaišykite ir suberkite miltus. Tešlą išminkykite iš pradžių dubenyje, paskui ant miltais pabarstyto paviršiaus. Įdėkite tešlą į maišelį arba suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 3-5 valandoms.

Žingsnis 2

Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros Žingsnis 2
Pagaminkite meduolių gabalėlius. Sukietėjusią tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite tolygų sluoksnį. Naudokite specialias formeles arba peiliu išpjaukite formas naudodami popierinį trafaretą.

Žingsnis 3

Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros Žingsnis 3
Pradėkite kepti meduolius. Išdėliokite gabalėlius ant kepimo skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite meduolius 6-7 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol jie lengvai apskrus. Po to meduolius atvėsinkite ant lygaus paviršiaus.

Žingsnis 4

Imbieriniai meduoliai su glaistu iš cukraus pudros Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Į dubenį įmuškite vieno kiaušinio baltymą, persijokite cukraus pudrą ir krakmolą. Išmaišykite plaktuvu ir pradėkite plakti mikseriu. Sudedamąsias dalis plakite 2-3 minutes, tada supilkite citrinos sultis ir plakite dar 2-3 minutes. Turėtumėte gauti baltą, purią ir orinę glazūrą. Jei norite, įmaišykite maistinių dažų, išmaišykite ir supilkite mišinį į konditerinį maišelį arba maišelį, tada nupjaukite maišelio kampą.

Žingsnis 5

Meduolius aptepkite glajumi. Paspauskite iš maišelio ištrauktą glajų ant meduolio viršaus, kad jis pasiskirstytų ir susidarytų tolygus sluoksnis, šiek tiek pakratykite meduolį su glajumi. Pirmiausia glazūra ištepkite kontūrus, o tada užpildykite centrą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos