Publikavimo data: 2024-06-24
Imbieriniai meduoliai su glajumi
Šventiškai papuošti meduoliai - puikus Kalėdų skanėstas. Meduoliai pirmą kartą pasirodė Egipte. Vietiniai kepėjai į tešlą dėl skonio dėjo įvairių prieskonių. Iš čia ir kilo šio saldumyno pavadinimas. Meduoliai reiškia "aštrus". Ilgainiui vietos kepimo paslaptys paplito ir kitose šalyse. Yra legenda, kad XI a. imbiero į kepinius pirmą kartą įdėjo anglų vienuolis. Jis iš tešlos darė angelų figūrėles ir kryžius.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prieskoniais. Persijokite mišinį į didelį dubenį, kad jis praturtėtų deguonimi. Kiaušinį, trynį, druską ir cukrų suplakite plaktuvu, supilkite medų ir grietinę ir išmaišykite. Sudėkite sviestą ir citrinos žievelę, šiek tiek paplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su prieskoniais ir kepimo milteliais. Tešla turi būti minkšta ir beveik nelipni. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite meduolius. Lengvai pabarstykite stalą miltais. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išpjaukite meduolius. Surinkite atraižas į ritinį ir vėl iškočiokite. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos meduolius. Kepkite saldainius orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių Celsijaus. Tai truks apie 25 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Baltymus ir cukraus pudrą išplakite mikseriu. Mišinys turi būti vientisas ir vienalytis. Įpilkite citrinos sulčių. Aptepkite pyragą paruoštu glajumi.
Kategorijos