Publikavimo data: 2025-08-19
Imbieriniai meduoliai su glajumi ant lazdelės
Saldžiausias naujametinis skanėstas - imbieriniai meduoliai. Jei pasigaminsite patys, visi bus sužavėti. Švelnūs, minkšti ir labai skanūs meduoliai taps jūsų stalo puošmena. Ruošdami jau pajusite pasakos atmosferą ir jaudinantį laukimą savo virtuvėje. Neįtikėtinas namų kepinių kvapas pripildys jūsų namus! Malonaus arbatos vakarėlio.
Žingsnis 1
Norėdami pagaminti glajų, atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio, išplakite iki putų, įpilkite šaukštą citrinos sulčių. Tada dalimis suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite, kol gausite norimą konsistenciją.
Žingsnis 2
Cukrų, kiaušinius ir sviestą suplakite mikseriu. Į miltus įberkite 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 20 g malto imbiero, 20 g cinamono, 20 g g gvazdikėlių. 0,5 šaukštelio druskos.
Žingsnis 3
Kiaušinių mišinį sumaišykite su sausais ingredientais ir išminkykite tvirtą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 15-20 minučių. Tešlą iškočiokite 4-5 cm storio sluoksniu. Iš tešlos išpjaukite formas.
Žingsnis 4
Į kiekvieną įsmeikite po lazdelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite sausainius orkaitėje 40 minučių. Kai sausainiai paruduos, išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 5
Vamzdeliniu maišeliu arba šaukštu aptepkite figūrėles glajumi.
Kategorijos