Imbieriniai meduoliai su glajumi ant lazdelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Imbieriniai meduoliai su glajumi ant lazdelės

Saldžiausias naujametinis skanėstas - imbieriniai meduoliai. Jei pasigaminsite patys, visi bus sužavėti. Švelnūs, minkšti ir labai skanūs meduoliai taps jūsų stalo puošmena. Ruošdami jau pajusite pasakos atmosferą ir jaudinantį laukimą savo virtuvėje. Neįtikėtinas namų kepinių kvapas pripildys jūsų namus! Malonaus arbatos vakarėlio.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
421 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
52 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai meduoliai su glajumi ant lazdelės Žingsnis 1
Norėdami pagaminti glajų, atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio, išplakite iki putų, įpilkite šaukštą citrinos sulčių. Tada dalimis suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite, kol gausite norimą konsistenciją.

Žingsnis 2

Imbieriniai meduoliai su glajumi ant lazdelės Žingsnis 2
Cukrų, kiaušinius ir sviestą suplakite mikseriu. Į miltus įberkite 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 20 g malto imbiero, 20 g cinamono, 20 g g gvazdikėlių. 0,5 šaukštelio druskos.

Žingsnis 3

Imbieriniai meduoliai su glajumi ant lazdelės Žingsnis 3
Kiaušinių mišinį sumaišykite su sausais ingredientais ir išminkykite tvirtą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 15-20 minučių. Tešlą iškočiokite 4-5 cm storio sluoksniu. Iš tešlos išpjaukite formas.

Žingsnis 4

Imbieriniai meduoliai su glajumi ant lazdelės Žingsnis 4
Į kiekvieną įsmeikite po lazdelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite sausainius orkaitėje 40 minučių. Kai sausainiai paruduos, išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 5

Imbieriniai meduoliai su glajumi ant lazdelės Žingsnis 5
Vamzdeliniu maišeliu arba šaukštu aptepkite figūrėles glajumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos