Publikavimo data: 2024-09-17
Imbieriniai meduoliai su įdaru
Imbieriniai meduoliai - skanus desertas prie kvapnios arbatos. Yra daugybė šio kepinio gaminimo ir puošimo receptų. Originalūs yra meduoliai su saldžiu įdaru. Kaip pastarąjį galite naudoti įvairias uogienes ir džemus. Pageidautina pirmenybę teikti tirštam įdarui, su juo bus lengviau dirbti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą meduoliams. Į puodą sudėkite sviestą, cukrų ir medų. Pastatykite ant ugnies. Maišykite ir kaitinkite, kol masė taps vientisa. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite į dubenį. Į atvėsusį medaus mišinį įmuškite kiaušinį ir suplakite. Šį mišinį supilkite į sausus ingredientus. Iš pradžių išmaišykite mentele, tada išminkykite rankomis. Suvyniokite tešlą į maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Ant stalo paberkite šiek tiek miltų. Padalykite tešlą į 2 dalis. Pusę tešlos iškočiokite iki maždaug 8 mm storio. Apvalia formele išpjaukite meduolius. Paruoštus gaminius sudėkite ant kepimo skardos. Ant kiekvieno meduolio nedideliu šaukšteliu užtepkite uogienės. Tada iškočiokite kitą pusę tešlos 8 mm storio sluoksniu. Iškirpkite apskritimus ir dėkite juos ant įdarytos tešlos, lengvai prispausdami kraštus. Dėkite kepimo skardą į orkaitę 8-10 minučių.
Kategorijos