Publikavimo data: 2024-09-16
Imbieriniai meduoliai su medumi ant kefyro
Meduoliai su medumi - apetitą žadinantis desertas, paruoštas iš purios tešlos. Patiekalas labai skanus, švelnus ir kartu maistingas. Šio recepto ypatumas - į tešlą įmaišyti kefyro. Dėl jo meduoliai gaunasi gana purūs ir minkšti. Konditerijos gaminiai yra ne tik skanus desertas, bet ir daugelio tradicijų elementas. Pavyzdžiui, Švedijoje meduoliai buvo naudojami ateities spėjimams.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Į puodą sudėkite medų ir cukrų. Į puodą įdėkite sviestą. Kad būtų patogiau, supjaustykite jį mažais gabalėliais. Po to pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami pakaitinkite ingredientus iki vientisos konsistencijos. Galiausiai į mišinį suberkite cinamoną ir imbierą, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į persijotus miltus įmaišykite kefyrą ir vieną kiaušinį. Sudaužykite antrąjį kiaušinį, baltymą įmaišykite į mišinį, o trynį atidėkite į šalį. Minkykite tešlą, palaipsniui į ją įmaišydami atvėsintą grietinėlės ir medaus mišinį. Suformuokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite desertą. Pabarstykite darbo paviršių miltais, sudėkite ant jo paruoštą tešlą ir iškočiokite ne storesniu kaip 1 cm sluoksniu. Naudodami formeles arba trafaretus iš tešlos išpjaukite būsimus meduolius. Kepimo skardą išklokite pergamentinio popieriaus lakštu ir ant jo paskleiskite tešlos gabalėlius. Tešlą patepkite likusiu kiaušinio tryniu ir siųskite į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 18-20 minučių.
Kategorijos