Imbieriniai meduoliai su medumi ir cinamonu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Imbieriniai meduoliai su medumi ir cinamonu

Meduolinių imbierinių meduolių receptas žinomas nuo senų laikų. Rusijoje meduoliai su medumi buvo kepami jau IX amžiuje, tačiau prieskoniai į juos pradėti dėti tik XII amžiuje, kai jie pradėti vežti iš Artimųjų Rytų. Dažniausiai į meduolius buvo dedama imbiero - jo pagalba įvairiais laikais buvo kovojama su jėgų netekimu ir peršalimo ligomis. Taip meduoliai tapo ne tik skanūs, bet ir naudingi.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
267 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
51 g

Ingredientai (9)

Porcijos
15
3.00 st. š.
5.00 st. š.
2.00 st. š.
0.50 a.š.
3.00 st. š.
1.00 stiklas
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Imbieriniai meduoliai su medumi ir cinamonu Žingsnis 1
Paruoškite cukraus sirupą. 1 valgomąjį šaukštą cukraus supilkite į puodą ir ištirpinkite iki tamsiai rudos spalvos, palikite porai minučių atvėsti, supilkite į puodą 100 ml verdančio vandens ir vėl pastatykite ant ugnies porai minučių. Įpilkite dar 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir maišykite, kol jis ištirps. Leiskite sirupui atvėsti.

Žingsnis 2

Imbieriniai meduoliai su medumi ir cinamonu Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į atvėsusį cukraus sirupą įpilkite medaus ir maišykite, kol ištirps. Supilkite augalinį aliejų, suberkite pusę miltų, kepimo miltelius, maltą cinamoną ir imbierą. Gerai išmaišykite. Išminkykite tešlą palaipsniui įmaišydami likusius miltus.

Žingsnis 3

Imbieriniai meduoliai su medumi ir cinamonu Žingsnis 3
Pagaminkite meduolius. Iš paruoštos tešlos suformuokite apvalius meduolius - susukite į rutuliukus ir šiek tiek suplokite. Sudėkite juos ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 15-20 minučių.

Žingsnis 4

Imbieriniai meduoliai su medumi ir cinamonu Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Supilkite cukrų ir vandenį į puodą. Pastatykite puodą ant ugnies. Kai skystis užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 10 minučių. Atvėsusius meduolius po vieną pamirkykite glazūroje ir padėkite ant lėkštės, kad apdžiūtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai