Meduolinių imbierinių meduolių receptas žinomas nuo senų laikų. Rusijoje meduoliai su medumi buvo kepami jau IX amžiuje, tačiau prieskoniai į juos pradėti dėti tik XII amžiuje, kai jie pradėti vežti iš Artimųjų Rytų. Dažniausiai į meduolius buvo dedama imbiero - jo pagalba įvairiais laikais buvo kovojama su jėgų netekimu ir peršalimo ligomis. Taip meduoliai tapo ne tik skanūs, bet ir naudingi.
Žingsnis 1
Paruoškite cukraus sirupą. 1 valgomąjį šaukštą cukraus supilkite į puodą ir ištirpinkite iki tamsiai rudos spalvos, palikite porai minučių atvėsti, supilkite į puodą 100 ml verdančio vandens ir vėl pastatykite ant ugnies porai minučių. Įpilkite dar 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir maišykite, kol jis ištirps. Leiskite sirupui atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į atvėsusį cukraus sirupą įpilkite medaus ir maišykite, kol ištirps. Supilkite augalinį aliejų, suberkite pusę miltų, kepimo miltelius, maltą cinamoną ir imbierą. Gerai išmaišykite. Išminkykite tešlą palaipsniui įmaišydami likusius miltus.
Žingsnis 3
Pagaminkite meduolius. Iš paruoštos tešlos suformuokite apvalius meduolius - susukite į rutuliukus ir šiek tiek suplokite. Sudėkite juos ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Supilkite cukrų ir vandenį į puodą. Pastatykite puodą ant ugnies. Kai skystis užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 10 minučių. Atvėsusius meduolius po vieną pamirkykite glazūroje ir padėkite ant lėkštės, kad apdžiūtų.