Imbieriniai meduoliai su uogiene pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Imbieriniai meduoliai su uogiene

Želė yra tradicinis lenkiškas produktas. Čia šis skanėstas gaminamas iš pernokusių obuolių, nukritusių obuolių. Į uogienės sudėtį įeinantys mineraliniai elementai, pektinas, beta karotenas ir skaidulos turi imunitetą stiprinantį poveikį organizmui. Rinkdamiesi uogienę atkreipkite dėmesį į spalvą. Ji turėtų būti šviesiai ruda, o pats produktas - vientisas, be sėklų ir žievelių. Imbieriniai meduoliai su želė patiks visiems, sugrąžindami sodrų saldžiarūgštį vaikystės skonį.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
316 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
59 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.66/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Imbieriniai meduoliai su uogiene Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukraus pudrą, kakavos miltelius, sodą, cinamoną, imbierą ir apelsino žievelę. Į gautą mišinį sudėkite susmulkintą šaltą sviestą ir maišykite, kol sviestas taps skystas. Supilkite karštą medų ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir išminkykite tešlą, kad ji neliptų prie rankų ir nebūtų per skysta. Jei tešla lipni, įberkite daugiau miltų.

Žingsnis 2

Imbieriniai meduoliai su uogiene Žingsnis 2
Sudėkite įdarą į meduolius. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite gabalėlius. Uždėkite vieną gabalėlį, aptepkite uogiene ir uždenkite kitu gabalėliu. Pirštais suspauskite tešlą ties sujungimais, kad uogienė neišsilietų. Dėkite meduolius ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos