Publikavimo data: 2024-09-16
Imbieriniai meduoliai su uogiene
Želė yra tradicinis lenkiškas produktas. Čia šis skanėstas gaminamas iš pernokusių obuolių, nukritusių obuolių. Į uogienės sudėtį įeinantys mineraliniai elementai, pektinas, beta karotenas ir skaidulos turi imunitetą stiprinantį poveikį organizmui. Rinkdamiesi uogienę atkreipkite dėmesį į spalvą. Ji turėtų būti šviesiai ruda, o pats produktas - vientisas, be sėklų ir žievelių. Imbieriniai meduoliai su želė patiks visiems, sugrąžindami sodrų saldžiarūgštį vaikystės skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukraus pudrą, kakavos miltelius, sodą, cinamoną, imbierą ir apelsino žievelę. Į gautą mišinį sudėkite susmulkintą šaltą sviestą ir maišykite, kol sviestas taps skystas. Supilkite karštą medų ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir išminkykite tešlą, kad ji neliptų prie rankų ir nebūtų per skysta. Jei tešla lipni, įberkite daugiau miltų.
Žingsnis 2
Sudėkite įdarą į meduolius. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite gabalėlius. Uždėkite vieną gabalėlį, aptepkite uogiene ir uždenkite kitu gabalėliu. Pirštais suspauskite tešlą ties sujungimais, kad uogienė neišsilietų. Dėkite meduolius ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.
Kategorijos