Publikavimo data: 2024-06-24
Imbieriniai meduoliai tortui papuošti
Imbieriniai meduoliai - tai saldus pyragas, turintis pikantišką skonį ir malonų aromatą, kuris išgaunamas pridėjus prieskonių, pavyzdžiui, muskato riešuto, cinamono ar gvazdikėlių. Paruošti meduoliai būna labai skanūs, minkšti ir tiesiog tirpsta burnoje. Iškepti meduoliai dažnai naudojami pyragams papuošti. Dėl to desertas gaunasi įdomesnis ir neįprastesnis. Galite eksperimentuoti su meduolių forma - iš tešlos išpjaukite žmonių ar gyvūnų formos figūrėles.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Į puodą įdėkite medų. Suberkite prieskonius: cinamoną, imbierą ir muskatą. Pastatykite mišinį ant vidutinės ugnies ir retkarčiais pamaišydami užvirinkite. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir sudėkite sviestą, išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti tešlą. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir mikseriu suplakite ingredientus. Į kiaušinių mišinį supilkite atvėsusį medų, atsargiai maišydami. Tada į ingredientus suberkite miltus ir sodą ir užminkykite tešlą. Paruoštą masę supakuokite į maišelius ir padėkite į šaldytuvą 8-9 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite meduolius. Pabarstykite darbinį paviršių miltais ir iškočiokite ant jo paruoštą tešlą. Tešlos storis priklauso nuo norimo figūrėlių storio, geriausia, kad jis būtų apie 3-5 mm. Po to iš tešlos išpjaukite figūrėles. Tai galite padaryti naudodami specialias formeles arba peilį.
Žingsnis 4
Siųskite meduolius kepti. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių pagal Celsijų (viršutinė ir apatinė kaitra). Kepimo skardą išklokite tefloniniu kilimėliu ir ant jo sudėkite tešlos formeles. Po to pašaukite būsimus meduolius į orkaitę 12-15 minučių. Paruoštus meduolius visiškai atvėsinkite. Nepamirškite, kad kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo formų dydžio.
Kategorijos