Publikavimo data: 2024-09-16
Imbierinis tigras Naujųjų metų išvakarėse
Imbierinis meduolinis tigras - tai saldi naujametinė dovana, paruošta iš medaus tešlos ir papuošta glajumi. Konditerijos gaminys būna skanus ir labai kvapnus. Tradicija kepti meduolius Naujiesiems metams ir Kalėdoms atsirado prieš kelis šimtmečius Europoje, tiksliau - Anglijoje. Desertas dažnai tampa šventinio interjero dalimi ir dovanėle, simbolizuojančia džiaugsmą, klestėjimą ir sėkmę.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį sudėkite sviestą ir miltus ir gerai išmaišykite. Tada suberkite sodą, druską, cinamoną, imbierą ir migdolus. Mišinį dar kartą išmaišykite, kad gautųsi trupininė masė. Galiausiai suberkite cukraus pudrą ir medų. Įmuškite vištos kiaušinį, trynį įmaišykite į tešlą, o baltymą palikite glajui. Išminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite glajų. Į dubenį sudėkite kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir citrinos rūgštį. Išmaišykite ingredientus maišytuvu iki vientisos masės. Paruoštas glajus turi būti vientisas ir švelnus. Tada į mišinį įpilkite 1 šaukštelį vandens, dar kartą išmaišykite. Padalykite glajų į kelias dalis, įmaišykite į jį maistinių dažų. Masę paskirstykite į konditerinius maišelius arba celofaninius maišelius.
Žingsnis 3
Paruoškite meduolius. Darbo stalą pabarstykite miltais, sudėkite paruoštą tešlą ir iškočiokite į sluoksnį. Naudodami formeles išpjaukite meduolius. Geriausia naudoti paprastus apskritimus, tačiau galite imti eglutes ar gyvūnėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, ant viršaus išdėliokite būsimus meduolius. Pasiųskite tešlos gabalėlius kepti į orkaitę 15-20 minučių.
Kategorijos