Publikavimo data: 2024-09-16
Imbierinių meduolių gaminimas
Imbieriniai meduoliai - mėgstamas vaikų ir suaugusiųjų skanėstas. Juos gaminant reikia laikytis kelių taisyklių, kad desertas būtų tikrai skanus. Kuo žemesnės rūšies miltai bus naudojami, tuo kepiniai bus geresni ir traškesni. Pačią tešlą reikia labai kruopščiai minkyti 20-30 minučių. Rinkitės kvapnų medų, geriausia tamsių rūšių: grikių arba miško medų.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Į dubenį su miltais suberkite kepimo miltelius. Suberkite imbierą, gvazdikėlius ir cinamoną. Kruopščiai išmaišykite. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą ir cukrų. Išmaišykite. Į jį įmuškite kiaušinį, išplakite. Šį mišinį supilkite į sausus ingredientus. Iš pradžių išmaišykite mentele, tada išminkykite rankomis. Sudėkite tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Ant stalo paberkite šiek tiek miltų. Iškočiokite tešlą 7-8 mm storio sluoksniu. Naudodami formą išpjaukite meduolius. Paruoštus gaminius sudėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Kiaušinių baltymus, cukraus pudrą ir krakmolą sudėkite į dubenį ir plakite iki tirštos masės. Supilkite citrinos sultis ir dar kartą suplakite. Glajų supilkite į konditerinį maišelį ir juo papuoškite meduolius.
Kategorijos