Publikavimo data: 2024-09-16
Imbierinių meduolių kepimas
Meduoliai yra labai populiarus naujametinis desertas. Jie kepami iš pikantiškos tešlos su prieskoniais ir puošiami glajumi. Meduolius galima išpiešti gražiais raštais - tam į glajų dedama maistinių dažų. Glajų galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patiems iš baltymų ir cukraus pudros mišinio. Pasirinkite smulkiai maltą cukraus pudrą, kad glajus ant meduolių nesutrūkinėtų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius, kiaušinių trynius, druską ir cukrų išplakite dubenyje plaktuvu iki vientisos masės. Sudėkite medų, grietinę, minkštą sviestą ir citrinos žievelę bei gerai išmaišykite. Supilkite miltus ir prieskonius ir išmaišykite šaukštu. Minkydami tešlą rankomis nedidelėmis porcijomis persijokite likusius miltus. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite 1 cm storio sluoksniu. Iš tešlos išpjaukite meduolius. Dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 20-25 min.
Žingsnis 3
Pagaminkite glajų. Kiaušinio baltymą išplakite su cukraus pudra iki vientisos masės. Įpilkite citrinos sulčių. Glajų užtepkite ant atvėsusių meduolių.
Kategorijos