Publikavimo data: 2025-08-17
Kaip gaminti glazūruotus meduolių pyragus
Ar kada nors žiūrėjote į virėjus kaip į burtininkus? Atrodo, kad jie visi turi tą patį produktų rinkinį. Visi jie turi tariamas 24 valandas per parą, iš kurių laikas turi būti skirtas miegui. Tačiau yra skirtumas, ir jis juntamas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą meduoliams. Bendra idėja - sumaišyti visus sausus ingredientus ir atskirai sumaišyti skystus ingredientus. Tada juos sujungti. Tai tik detalių klausimas. Pavyzdžiui, medų reikia kaitinti vandens vonelėje arba pridėti prie cukraus, kuris ilgai tirpo ant mažos ugnies. Iš pradžių išbandykite paprasčiausius ir nesekiokite paskui muškietininkus. Iš privalomų: įdėkite tešlą į šaldytuvą porai valandų. Kitaip tai bus ne meduoliai, o panašaus skonio sausainiai.
Žingsnis 2
Perkelkite gabalėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepimo trukmė - 15 minučių, tačiau vadovaukitės savo patirtimi. Jei neturite jokios patirties, arčiausiai esantį meduolį subadykite dantų krapštuku. Kai jis liks sausas, išjunkite.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Cukraus pudrą persijokite per smulkų sietelį į tinkamą dubenį. Įpilkite po vieną arbatinį šaukštelį šilto verdančio vandens ir intensyviai maišykite. Pabaigoje supilkite vaniliną ir dar kartą išmaišykite. Ši glazūra džiūsta lėtai, todėl su ja patogiau dirbti pradedantiesiems. Perkelkite glajų ant meduolių ir leiskite jam išdžiūti.
Žingsnis 4
Meduoliai paruošti!
Kategorijos