Publikavimo data: 2025-08-20
Kaip gaminti glazūruotus meduolius
Kvapnūs ir gražūs meduoliai su glajumi pastaraisiais metais tapo neatsiejamu Naujųjų metų švenčių atributu ne tik Europoje ir Amerikoje, bet ir Rusijoje.
Žingsnis 1
Pirmiausia užminkykite tešlą meduoliams. Dubenyje sumaišykite kiaušinį, miltus, kepimo miltelius, sviestą ir cukrų. Tada įmaišykite medų ir prieskonius ⎯ imbierą, cinamoną ir vaniliną (šiek tiek ⎯ ant peilio galiuko). Kruopščiai išminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maišelį arba maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą, kad "pailsėtų".
Žingsnis 2
Likusią tešlą padalykite į kelias dalis. Suvyniokite ją į savotišką "dešrą", tada supjaustykite gabalėliais ir suformuokite meduolius.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite meduolius 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Kol meduoliai kepa, paruoškite glajų. Tam glajų sumaišykite su vandeniu pagal gamintojo nurodymus ir kruopščiai išmaišykite, kol gausite tirštą, vientisą masę.
Žingsnis 5
Norėdami užtepti, įdėkite glazūros į mažą maišelį ir atsargiai nupjaukite maišelio kampą. Taip sukursite improvizuotą konditerinį švirkštą, kuriuo ant meduolių galėsite nupiešti gražų piešinį. Arba galite atskirti dalį glazūros ir į ją įlašinti lašelį maistinių dažų. Tuomet jūsų glajus bus spalvotas! Viskas paruošta, gero apetito!
Kategorijos