Publikavimo data: 2024-09-16
Kaip gaminti meduolius su medumi ir prieskoniais
Meduoliai gaminami iš medaus ir prieskonių, daugiausia imbiero ir cinamono. Galite paįvairinti tešlos sudėtį ir pridėti gvazdikėlių, kardamono, kvapiųjų pipirų, muskatų, anyžių. Svarbiausia nepersistengti, pakanka įdėti po žiupsnelį, kepiniai žais papildomais aromatais ir skoniais. Meduoliai su imbieru tradiciškai yra Kalėdų ir Naujųjų metų simbolis. Jie gaminami eglutės, snieguolės, snaigės formos ir dažomi iš cukraus pudros pagamintu glajumi.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Supilkite cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinkite jį iki karamelės. Atsargiai supilkite verdantį vandenį, nuolat maišydami. Nuimkite nuo ugnies ir karamelėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite medų, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius ir muskato riešutą, gerai išmaišykite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Į karamelę įmuškite kiaušinio trynį. Nedidelėmis porcijomis įberkite miltus, suberkite sodą ir išminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir atvėsinkite 4 valandas.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Iškočiokite 5 mm storio tešlą, iš jos išpjaukite norimas formas, sudėkite jas ant teflono kilimėliu išklotos kepimo skardos ir 10 min. pašaukite į vidurinę orkaitės dalį.
Žingsnis 3
Papuoškite meduolius. Paruoškite glajų pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus ir papuoškite meduolius pagal savo skonį.
Kategorijos