Publikavimo data: 2025-08-19
Kaip kepti imbierinius meduolius su imbieru namuose
Meduoliai su imbieru neabejotinai asocijuojasi su žiemos šventėmis: Naujaisiais metais ir Kalėdomis. Taip yra todėl, kad "žiemos" patiekalai tradiciškai gardinami įvairiais prieskoniais: imbieru, cinamonu, anyžiais, anyžiais, badianu, kartais į juos dedama alkoholio. Imbieriniai pyragaičiai būna kvapnūs ir labai skanūs. Tokį skanėstą nesunku paruošti namuose. Galima gaminti paprastus apvalius meduolius, taip pat snaigių, eglutės, žvaigždžių ir žmonių formos meduolius.
Žingsnis 1
Vienos citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, maltą imbierą, cinamoną, cukrų, kepimo miltelius ir citrinos žievelę. Į sausus ingredientus įmaišykite ištirpintą sviestą, medų ir kiaušinius. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Minkykite tešlą rankomis, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Išimkite tešlą ir nuimkite maistinę plėvelę. Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius po maždaug 50 g. Iš tešlos suformuokite rutuliukus ir kiekvieną jų lengvai suplokite, kad gautųsi "kauliukai".
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Patepkite jį augaliniu arba sviesto aliejumi ir sudėkite ant jo meduolius. Siųskite gaminius kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 10-15 min. Paruoštus meduolius atvėsinkite.
Žingsnis 5
Meduoliai su imbieru paruošti! Patiekite juos su arbata, kava arba pienu.
Kategorijos