Publikavimo data: 2024-09-16
Kaip kepti meduolius namuose
Prieš Naujųjų metų šventes daugelis žmonių nerimauja dėl to, kaip kepti meduolius namuose. Jie tokie pat skanūs, įmantrūs ir kvapnūs kaip ir tie iš parduotuvės. Juos pagaminti labai paprasta. Desertui skirta smėlio tešla užmaišoma iš pačių prieinamiausių produktų. Svarbūs komponentai yra medus ir prieskoniai. Meduolių skonį tradiciškai papildykite šviežiu arba džiovintu imbieru, cinamonu, muskato riešutu, gvazdikėliais, kardamonu, anyžiais. Pyragą galima papuošti įprastu baltyminiu glajumi.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Išsijokite miltus. Suberkite sodą, imbierą, muskatą ir cinamoną. Išmaišykite. Dubenyje sumaišykite sviestą ir cukrų. Išmaišykite, tada plakite mikseriu iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį ir toliau plakite. Įmaišykite medų. Išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis supilkite miltus, nesustodami minkyti tešlos. Paruošta masė turėtų tik šiek tiek lipti prie rankų. Įdėkite tešlą į maišelį ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kol orkaitė įkaista, padarykite sausainių ruošinius. Stalą pabarstykite miltais ir sudėkite tešlą. Iškočiokite plonu 5-6 mm storio sluoksniu. Išpjaukite bet kokias formas, naudodami paruoštas arba pačių pasigamintas formeles. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Perkelkite formeles. Kepkite 6-8 minutes, kol taps šviesiai auksinės spalvos. Atvėsinkite sausainius.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų, kol meduoliai aušta. Į dubenį su baltymais suberkite šiek tiek cukraus pudros ir krakmolo. Išplakite maišytuvu arba rankomis. Dalimis sudėkite visą cukraus pudrą ir citrinos sultis. Plakite tol, kol susidarys orus, vidutinio tirštumo glajus. Jį padalykite į kelias dalis, sumaišykite su skirtingais dažikliais. Perpilkite glajų į konditerinį švirkštą arba maišelį. Atvėsusius sausainius papuoškite, kaip norite. Papuoškite konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos