Publikavimo data: 2024-09-17
Kaip kepti meduolius su choux tešla
Šiems imbieriniams žmogeliukams kepama choux tešla. Tai reiškia, kad į karštą karamelę reikia įberti miltų. Tokie saldainiai dėl deginto cukraus įgauna malonią karamelės spalvą. Jie iškepa minkšti viduje ir džiugina savo skoniu. Cinamonas ir imbieras yra populiarūs sveikatai naudingi prieskoniai. Jie pasižymi priešuždegiminiu ir skausmą malšinančiu poveikiu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Užvirinkite vandenį. Į atskirą puodą įpilkite šaukštą cukraus ir ištirpinkite cukrų iki sodrios tamsiai gintarinės spalvos. Paruoštą karamelę atsargiai supilkite į karštą vandenį. Maišykite, kol visiškai ištirps. Sudėkite cukrų, cinamoną ir imbierą. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir išmaišykite. Kai cukrus ištirps, nukelkite nuo ugnies ir supilkite pusę miltų. Kruopščiai išmaišykite. Leiskite tešlai atvėsti iki šiltos temperatūros ir įmaišykite kiaušinį bei sviestą. Suberkite likusius miltus ir sodą.
Žingsnis 2
Paruoštą tešlą padalykite į vienodus maždaug 40 g sveriančius gabalėlius. Suvyniokite juos į kamuoliukus. Dėkite rutuliukus ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Svarbu neperkepti meduolių, kitaip jie taps kieti.
Kategorijos