Publikavimo data: 2025-08-20
Kaip kepti meduolius su citrinos žievele namuose
Prasidėjus žiemai norisi pasimėgauti namų kepiniais. Atėjo laikas kepti meduolius. Šis skanėstas Europoje tradiciškai ruošiamas Naujųjų metų ir Kalėdų proga. Siūlome jums kvapnių meduolių su citrinos žievele receptą. Receptas nesudėtingas, todėl meduolius namuose galėsite pasigaminti be didelio vargo. Meduolius galima puošti glajumi ir konditeriniais pabarstukais. Pasirodo, tai bus šventinis skanėstas. Išbandykite!
Žingsnis 1
Vienos citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, maltą imbierą, cukrų, kepimo miltelius ir citrinos žievelę. Supilkite augalinį aliejų, medų ir kiaušinius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Minkykite tešlą rankomis, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Išimkite tešlą ir nuimkite maistinę plėvelę. Padalykite ją į nedidelius gabalėlius po maždaug 50 g. Suformuokite iš jų rutuliukus ir šiek tiek suplokite, kad gautųsi "kauliukai". Turėtumėte turėti apie 18 meduolių.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Patepkite jį augaliniu arba sviesto aliejumi ir sudėkite ant jo meduolius. Siųskite gaminius kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 10-15 min. Paruoštus meduolius atvėsinkite.
Žingsnis 5
Imbieriniai pyragėliai su citrinos žievele paruošti! Patiekite juos su arbata, kava arba pienu.
Kategorijos