Publikavimo data: 2024-09-16
Kaip pasigaminti imbierines figūrėles namuose
Paprastą meduolių receptą Naujiesiems metams ir Kalėdoms gali įvaldyti net pradedančioji šeimininkė. Rusijoje kepiniai ir gėrimai su imbieru atsirado XII-XIII a. Meduoliai buvo ruošiami ne tik Kalėdoms, bet ir kitomis progomis: vestuvėms, atmintinoms dienoms, Velykoms ir mugėms. Pats žodis "pryanik" kilo iš senosios rusų kalbos žodžio "pypryan", kuriuo buvo žymimi visi prieskoniai ir prieskoninės žolelės. Po revoliucijos, kai buvo pamiršti krikščioniški papročiai, meduoliai šventėms nebebuvo kepami.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite suminkštintą sviestą su medumi ir kiaušiniais. Supilkite sausus ingredientus: miltus, cukrų, imbierą, cinamoną, kakavą, kepimo miltelius, vaniliną ir žievelę. Išmaišykite iki vientisos masės. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Atšaldytą tešlą iškočiokite iki 0,5-0,7 cm storio. Meduoliams išpjaustyti naudokite formeles. Išdėliokite juos ant kepimo skardos ir 20-25 min. kepkite paruoštose orkaitėse.
Kategorijos