Publikavimo data: 2024-06-24
Kaip pasigaminti imbierinių meduolių
Meduoliai gaminami iš medaus tešlos su maltu imbieru ir kitais prieskoniais. Jei norite daugiau skonio, įdėkite tarkuotos imbiero šaknies. Tešlą iškočiokite ne storesnę kaip 7 mm storio, gaminius kepkite 180-200 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Meduolių formos gali būti įvairios. Populiariausias yra meduolinis žmogeliukas. Iškepęs jis puošiamas piešiant veidą ir drabužius su sagomis iš skirtingų spalvų glaisto. 2006 m. JAV buvo pagamintas didžiausias meduolinis žmogeliukas, kurio aukštis siekė 6 metrus, o svoris - 600 kg.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį sudėkite margariną, suberkite miltus ir kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, maltą cinamoną ir imbierą. Tada įmuškite kiaušinius. Masę išmaišykite, sumaišykite su medumi ir cukrumi. Išminkykite tešlą mikseriu. Suformuokite dešrelę, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 60 minučių.
Žingsnis 2
Iš tešlos išpjaukite meduoliukus ir juos iškepkite. Tešlos dešrelę supjaustykite griežinėliais. Tada riekeles dėkite tarp kepimo pergamento lakštų ir išminkykite jas iki 5 mm storio. Išpjaukite žmogeliukų figūrėles formelėmis arba tiesiog peiliu, sudėkite jas ant kepimo skardos. Meduolius kepkite maždaug 15-20 minučių.
Kategorijos