Publikavimo data: 2025-08-19
Kaip pasigaminti imbieru glazūruotų meduolių
Nuostabūs imbieriniai meduoliai, padengti spalvingu glajumi, jau seniai tapo įprastu Naujųjų metų švenčių atributu. Jais su malonumu mėgaujasi ir vaikai, ir suaugusieji, nes jie tikrai skanūs!
Žingsnis 1
Pirmiausia reikia paruošti tešlą meduoliams. Tam giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, aliejų, miltus, cukrų ir raugą. Tada įmaišykite cinamoną, imbierą ir medų. Kruopščiai išminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę arba tiesiog įdėkite į nedidelį maišelį ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Kai tešla "pailsės", iš jos iškočiokite dešrą ir supjaustykite gabalėliais. Iš jų suformuokite būsimus meduolius.
Žingsnis 3
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite meduolius 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Kol meduoliai kepa, galite paruošti glajų. Tam sumaišykite miltelinį glajų su vandeniu. Patikrinkite glazūros gamintojo instrukcijas. Viską kruopščiai išmaišykite, kad gautumėte vientisą ir tirštą vienalytę masę.
Žingsnis 5
Naudokite įprastą maišelį glaistui užtepti. Įdėkite glazūros į maišelį ir atsargiai nupjaukite patį maišelio galą nuo kampo. Šiuo improvizuotu "konditeriniu švirkštu" tepkite glajų ant atvėsusių meduolių. Palikite juos kuriam laikui šaltoje vietoje, kad glajus sustingtų. Taip pat galite atskirti dalį glazūros ir į ją įpilti šiek tiek maistinių dažų ⎯ tada jūsų glazūra bus spalvota. Pagaminta!
Kategorijos