Publikavimo data: 2024-09-16
Kaip pasigaminti medaus meduolių su imbieru
Kiekvienas namuose gali pasigaminti meduolinių meduolių su imbieru. Jie būna labai skanūs, kvapnūs, bet kartu nesunkiai paruošiami. Tešlai galite naudoti bet kokius prieskonius: imbierą, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius, galite įdėti citrusinių vaisių žievelių. Tokios meduolių tešlos negalima laikyti šaldytuve, o kepti iš karto po užminkymo. Medaus meduoliai išlieka minkšti net po kelių dienų, o pakuotėje juos galima laikyti apie mėnesį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sutarkuokite šaldytą sviestą trintuve. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukraus pudrą, sodą, cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius, sudėkite sviestą ir įtrinkite jį į sausus ingredientus. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite medų, supilkite į tešlą ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite kiaušinio trynį ir išminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite iki 5 mm, išpjaukite norimos formos meduolius, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 13 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 3
Papuoškite meduolius. Kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą sumaišykite lėtu mikserio greičiu ir supilkite citrinos sultis. Glajų supilkite į vamzdelių švirkštą ir papuoškite šaltus meduolius.
Kategorijos