Publikavimo data: 2024-09-16
Kaip pasigaminti meduolių meduolių su augaliniu aliejumi
Naminiai meduoliai yra minkšti ir šiek tiek šoklūs. Šiame recepte vietoj sviesto naudojamas augalinis aliejus, o imbiero, prieskoninių žolelių ir gvazdikėlių pridedama dėl skonio. Toks skanėstas papuoš bet kokį šventinį, naujametinį ar kalėdinį stalą, jų galima pasiimti su savimi kaip užkandį ar saldžią dovaną. Produktai laikomi gana ilgai, mažiausiai dvi savaites, o kad neišdžiūtų, geriau juos laikyti sandariai uždarytame inde šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Lėtu greičiu mikseriu išplakite vištienos kiaušinį, cukrų ir žiupsnelį druskos. Supilkite aliejų ir skystą medų ir dar minutę plakite. Į skystąją tešlos dalį suberkite kvietinius miltus, sodą, imbierą, gvazdikėlius ir pipirus ir išminkykite minkštą tešlą. Padėkite ją pusvalandžiui į šaltą vietą.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Iškočiokite tešlą kočėlu iki maždaug 5 mm storio, išpjaukite norimos formos meduolius, perkelkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 12 minučių.
Kategorijos