Publikavimo data: 2024-09-16
Kaip pasigaminti meduolių namuose
Imbieriniai meduoliai dažnai kepami per Naujųjų metų šventes. Jie gaminami iš aštrios tešlos su prieskoniais, išpjaustomos įvairios figūros ir puošiami glajumi. Meduolius galima nudažyti gražiais raštais - tam į glajų dedama dažomųjų medžiagų. Per Kalėdas iš imbierinių meduolių gaminami meduoliniai nameliai. Šiuo tikslu pyragaičiai kepami specialiose formelėse, dedami į namelio formą ir puošiami glajumi, saldainiais arba marmeladu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą sudėkite medų, cukrų ir visus prieskonius. Pastatykite puodą ant ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite mišinį. Supilkite mišinį į dubenį, suberkite sodą ir sviestą, gerai išmaišykite ir palaukite, kol mišinys atvės. Tada įmuškite kiaušinius ir supilkite miltus, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Rankomis išminkykite tešlą, sulipdykite ją į rutulį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Ištraukite tešlą ir iškočiokite į maždaug 1 cm storio sluoksnį. Meduoliams išpjaustyti naudokite formeles. Dėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 10-12 minučių. Atvėsinkite ir nuimkite nuo kepimo pergamento.
Žingsnis 3
Pagaminkite glajų. Dubenyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukraus pudrą. Gerai išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės. Įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių. Plakite mikseriu arba blenderiu, kol taps puri ir balta. Atidėkite kelis šaukštus glazūros kontūrui ant meduolių sukurti. Likusią glazūros dalį atskieskite vandeniu ir įmaišykite dažus. Šaukštu glajų supilkite į maišelius arba konditerinius maišelius.
Žingsnis 4
Papuoškite meduolius. Baltu glajumi nupieškite kontūrą ant meduolio. Palikite džiūti 15 minučių. Užpildykite meduolio paviršiaus vidurį skystesne spalvota glazūra. Leiskite glaistui visiškai sustingti - tai užtruks apie 1 valandą.
Kategorijos