Publikavimo data: 2024-09-16
Kaip pasigaminti plonus meduolius namuose
Meduoliniai meduoliai būna ploni ir trapūs. Kepant tešla per daug nepadidėja, todėl ji išlaiko formą. Todėl meduoliai dažnai ruošiami įvairių formų: žvaigždžių, eglučių, žmogeliukų ar ištisų namelių, puošiami cukruotais vaisiais, glajumi ir riešutais. Meduoliai ilgai nesugenda, todėl juos pirkdavo turguose, kad nuvežtų toli esančioms šeimoms. Kita meduolių paskirtis - puošti Kalėdų eglutę arba namus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite persijotus miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius, kardamoną, cinamoną, maltą imbierą ir vanilės ekstraktą. Atskirame dubenyje mikseriu išsukite sviestą, įmuškite kiaušinį ir toliau plakite, tada supilkite grietinėlę. Visus ingredientus išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą 2 valandas atšaldykite šaldytuve.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite iki 6 mm storio. Paimkite sausainių formeles ir iš tešlos išpjaukite figūrėles. Dėkite meduolius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite orkaitėje 10-15 min.
Kategorijos