Publikavimo data: 2024-09-16
Kalėdiniai meduoliai
Kalėdos - neabejotinai turtinga tradicijų, įskaitant kulinarines, šventė. Viena iš jų - nuostabaus saldaus skonio imbieriniai meduoliai, kurių skonį suteikia cinamonas ir imbieras. Toks kvapas sustiprina šventinę nuotaiką, sukeldamas malonias asociacijas. Įvairių figūrų ir simbolių pavidalo meduoliai dažnai kabinami ant Kalėdų eglutės arba naudojami kaip naujametinė dovana.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Puode sumaišykite skystą medų, cukrų, maltą imbierą, cinamoną, muskatą ir apelsino žievelę. Sudėkite sviestą. Uždėkite ant viryklės. Maišykite iki vientisos masės. Nuimkite nuo viryklės. Į atvėsusį medaus mišinį įmuškite kiaušinį ir suplakite. Keliais etapais įmaišykite miltų mišinį. Iš pradžių išmaišykite mentele, tada minkykite rankomis. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti 1 valandą.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Padėkite kepimo popierių ant stalo ir pabarstykite jį trupučiu miltų. Iškočiokite tešlą maždaug 5 mm storio sluoksniu. Naudodami bet kokią formą išpjaukite meduolius. Paruoštus gaminius sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 7-10 minučių.
Kategorijos