Kalėdiniai meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdos - neabejotinai turtinga tradicijų, įskaitant kulinarines, šventė. Viena iš jų - nuostabaus saldaus skonio imbieriniai meduoliai, kurių skonį suteikia cinamonas ir imbieras. Toks kvapas sustiprina šventinę nuotaiką, sukeldamas malonias asociacijas. Įvairių figūrų ir simbolių pavidalo meduoliai dažnai kabinami ant Kalėdų eglutės arba naudojami kaip naujametinė dovana.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
414 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.76/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalėdiniai meduoliai Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Puode sumaišykite skystą medų, cukrų, maltą imbierą, cinamoną, muskatą ir apelsino žievelę. Sudėkite sviestą. Uždėkite ant viryklės. Maišykite iki vientisos masės. Nuimkite nuo viryklės. Į atvėsusį medaus mišinį įmuškite kiaušinį ir suplakite. Keliais etapais įmaišykite miltų mišinį. Iš pradžių išmaišykite mentele, tada minkykite rankomis. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti 1 valandą.

Žingsnis 2

Kalėdiniai meduoliai Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Padėkite kepimo popierių ant stalo ir pabarstykite jį trupučiu miltų. Iškočiokite tešlą maždaug 5 mm storio sluoksniu. Naudodami bet kokią formą išpjaukite meduolius. Paruoštus gaminius sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 7-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos