Publikavimo data: 2025-08-18
Kalėdiniai meduoliai
Pirmasis meduolių receptas buvo parašytas 1390 m. Anglijoje. Jį atvežė iš kito užkariavimo grįžtantys kryžiuočiai. Kad pradžiugintų karalienę Elžbietą I, meduoliai buvo pradėti gaminti juokingų žmogeliukų pavidalo. Šiandien nė viena kalėdinė mugė Europoje, JAV ir Ukrainoje neapsieina be šio legendinio sausainio. Pabandykite ir jūs pagal seną, gerą, tradiciją paruošti neįtikėtinai skanių "Kalėdinių meduolių".
Žingsnis 1
Pašildykite pieną iki kambario temperatūros, suberkite į jį mieles, gerai išmaišykite ir atidėkite 15 minučių. Nuluptą imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje.
Žingsnis 2
Paimkite dubenį ir per smulkų sietelį persijokite miltus. Tada supilkite ištirpintą sviestą, pieną ir aktyvuotas mieles. Sudėkite tarkuotą imbierą ir išminkykite tirštą, nelipnią tešlą.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių palaikykite šaldytuve. Nedideliame dubenyje sumaišykite sausą imbierą su cukrumi ir supilkite ant plataus lygaus paviršiaus.
Žingsnis 4
Išimkite paruoštą tešlą iš šaldytuvo, suformuokite iš jos "dešrą" ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio rankomis suplokite tešlą ir padarykite meduolį. Kiekvieną meduolį apibarstykite imbiero ir cukraus mišiniu.
Žingsnis 5
Paruoštą kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Sudėkite ant jo paruoštus meduolius tam tikru atstumu vienas nuo kito. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 18-20 minučių, atvėsinkite ir nuimkite nuo popieriaus.
Kategorijos