Publikavimo data: 2024-09-16
Kalėdoms kepame meduolius.
Imbieriniai meduoliai yra saldus pyragas su prieskoniais, kurie patiekalui suteikia malonų aromatą ir skonį. Į meduolių tešlą galima dėti muskato riešuto, cinamono, imbiero arba gvazdikėlių. Šis desertas dažnai kepamas Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių išvakarėse. Iš tešlos išpjaunamos įvairios formos ir papuošiamos glajumi.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite persijotus miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, sviestą ir kiaušinius. Tada suberkite cinamoną ir maltą imbierą. Galiausiai įmaišykite medų ir cukraus kruopas. Visus ingredientus išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą išminkykite rankomis arba mikseriu. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite meduolius. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite iki 4 mm storio. Iš tešlos suformuokite meduolių formeles ir perkelkite jas į kepimo skardą. Dėkite skardą su formelėmis į orkaitę ir kepkite, kol iškeps, maždaug 20 minučių.
Kategorijos