Kalėdoms kepame meduolius. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kalėdoms kepame meduolius.

Imbieriniai meduoliai yra saldus pyragas su prieskoniais, kurie patiekalui suteikia malonų aromatą ir skonį. Į meduolių tešlą galima dėti muskato riešuto, cinamono, imbiero arba gvazdikėlių. Šis desertas dažnai kepamas Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių išvakarėse. Iš tešlos išpjaunamos įvairios formos ir papuošiamos glajumi.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
354 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
56 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalėdoms kepame meduolius. Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite persijotus miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, sviestą ir kiaušinius. Tada suberkite cinamoną ir maltą imbierą. Galiausiai įmaišykite medų ir cukraus kruopas. Visus ingredientus išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą išminkykite rankomis arba mikseriu. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Kalėdoms kepame meduolius. Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite meduolius. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite iki 4 mm storio. Iš tešlos suformuokite meduolių formeles ir perkelkite jas į kepimo skardą. Dėkite skardą su formelėmis į orkaitę ir kepkite, kol iškeps, maždaug 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos