Publikavimo data: 2024-09-16
Karameliniai imbieriniai imbieriniai meduoliai
Imbieriniai meduoliai - aromatingas saldus kepinys, kuris jau šimtus metų yra Kalėdų simbolis. Meduolių gimtinė laikoma Didžioji Britanija, kur meduoliai kepami imbierinio žmogeliuko, populiaraus senosios pasakos personažo, forma. Rusijoje Kalėdoms taip pat kepdavo meduolius su imbieru, tačiau jie buvo vadinami "medaus duona", nes vietoj cukraus į tešlą dėdavo daug medaus. Jei norite, kad meduoliai būtų skanesni ir gražios spalvos, vietoj cukraus naudokite tamsų medų.
Žingsnis 1
Puode ištirpinkite 100 g cukraus su trupučiu vandens, bet neužvirinkite.
Žingsnis 2
Sumaišykite 200 g miltų, likusį cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite sviestą. Įtrinkite jį į sausus ingredientus.
Žingsnis 3
Supilkite vandenį ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Įmuškite kiaušinį.
Žingsnis 5
Suberkite maltą imbierą ir likusius miltus. Supilkite ištirpintą cukrų ir medų. Užminkykite tešlą. Leiskite tešlai penkias minutes pailsėti.
Žingsnis 6
Iškočiokite tešlą ir sausainių formele išpjaukite meduolius. Siųskite juos kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite meduolius, kol paruduos. Apytikslė kepimo trukmė - 15 minučių.
Žingsnis 7
Išimkite meduolius iš orkaitės. Paruoštus meduolius padėkite ant lygaus paviršiaus, kad atvėstų ir neprarastų formos.
Žingsnis 8
Patiekite meduolius su šiltu pienu.
Kategorijos