Publikavimo data: 2025-08-18
Karšti skrebučiai su vištienos filė ir sūriu
Jei jūsų laukia gražus vakaras su draugais, neskubėkite ruošti majonezo salotų arba užsisakyti picos ir bandelių. Paruoškite skanių, traškių, sultingų skrebučių, kurie puikiai derės su įvairiausiais gėrimais. Šiuos skrebučius paruošite greitai ir lengvai, o ingredientus galima derinti, mažinti ir papildyti, atsižvelgiant į tai, ką turite namuose. Nustebinkite draugus neįprastu receptu.
Žingsnis 1
Vištienos filė reikia atitirpinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į keptuvę (su augaliniu aliejumi), įberti druskos ir pipirų pagal skonį ir maišant kepti ant vidutinės ugnies apie 15-20 minučių. Jei uždengsite dangčiu, mėsa bus sultingesnė. Svarbu nuolat maišyti, kad mėsa iškeptų tolygiai.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Smulkiai sutarkuokite 2 česnako skilteles ir tame pačiame dubenyje sumaišykite tarkuotą česnaką ir sūrį.
Žingsnis 4
Į sūrį ir česnaką įpilkite majonezo ir labai gerai, tolygiai išmaišykite visus ingredientus. Turėtumėte gauti sūrio ir česnakų mišinį, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 5
Grybus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus apkepkite grybus. Tam pakanka 15 minučių kepti ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 7
Iškeptus grybus būtinai atvėsinkite - iš keptuvės perkelkite į atskirą lėkštę.
Žingsnis 8
2 ruginės duonos riekes aptepkite storu sluoksniu sūrio, česnako ir majonezo mišinio.
Žingsnis 9
Ant sūrio sluoksnio dėkite 2 valgomuosius šaukštus troškintų grybų ir tolygiai paskleiskite ant riekės paviršiaus.
Žingsnis 10
Ant grybų pabarstykite tarkuoto sūrio. Siųskite į orkaitę, kuri turi būti įkaitinta iki 160 laipsnių. Kruopas kepkite apie 12-15 minučių.
Žingsnis 11
Paruoštus skrebučius reikia šiek tiek atvėsinti ir galima patiekti.
Kategorijos