Publikavimo data: 2024-05-26
Karštos dešrelės tešlos spiralėse
Hot dogas yra populiarus amerikiečių virtuvės patiekalas. Pagrindinės jo sudedamosios dalys yra bandelė ir dešra. Be to, pagal skonį į jį dedama padažų ir kitų ingredientų. Todėl tokia didelė receptų įvairovė. Rusijoje yra panašus nuo vaikystės mums pažįstamas patiekalas - dešrelės tešloje. Todėl jas drąsiai galima vadinti "rusiškomis dešrelėmis". Siūlome jums paprastų ir skanių dešrelių spiralėse iš sluoksniuotos tešlos receptą. Prie jų galite pridėti priedų pagal skonį, pavyzdžiui, padažo ir sūrio.
Žingsnis 1
Pabarstykite stalą trupučiu miltų. Padėkite tešlą ant stalo ir iškočiokite 3-4 mm storio lakštą.
Žingsnis 2
Supjaustykite tešlą 2-3 cm pločio juostelėmis.
Žingsnis 3
Apvoliokite dešreles tešloje. Taip suformuokite visas dešreles.
Žingsnis 4
Į dubenį įmuškite vištos kiaušinį ir suplakite.
Žingsnis 5
Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite ant jos dešreles ir aptepkite jas plaktu kiaušiniu.
Žingsnis 6
Šaukite dešreles į orkaitę 20-25 min. 180 °C temperatūroje. Priklausomai nuo orkaitės, gali prireikti šiek tiek daugiau laiko.
Žingsnis 7
Tešloje aptepti dešrelės jau paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos