Publikavimo data: 2024-04-06
Kava ir ledai
Prancūzijoje gimė kava romantišku pavadinimu glace. Iki šiol tebevyksta ginčai, ar šis gėrimas buvo gaminamas su ledukais, ar su ledu. Daugelis žmonių mano, kad klasikinis glace yra kava, į kurią įdėta kiaušinio baltymo. Tačiau, pasak legendos, baristai paprasčiausiai pritrūko pieno. Todėl vietoj jo jis įdėjo ledų.
Žingsnis 1
Išvirkite kavą. Sumaltą kavą supilkite į kavos puodelį ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite, kol kava taps putota. Nuimkite nuo viryklės. Atvėsinkite kavą iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite glazūrą. Atvėsusią kavą supilkite į skaidrią stiklinę ir įdėkite ledų kauburėlį.
Kategorijos