Publikavimo data: 2024-03-30
Kava turbo su cukranendrių cukrumi
Norint gauti skanų klasikinį gėrimą, reikia pasirinkti tinkamą ingredientų santykį: 10 g šviežiai maltos kavos 100-120 ml vandens. Kavą geriau ruošti tam tikru būdu: norint geriau išgauti kavą, tą patį procesą reikia atlikti keturis kartus. Kvapnų karštąjį gėrimą verta ruošti varinėje turbinoje. Tačiau tinka ir nerūdijančio plieno.
Žingsnis 1
Užvirkite šviežiai maltą kavą. Supilkite kavą į kavos puodelį. Įberkite šiek tiek druskos ir cukraus. Druska išryškina aromatingo gėrimo skonį. Supilkite vandenį. Vandens lygis neturėtų siekti puodelio kaklelio. Verdant vanduo pakyla į šią siaurą dalį.
Žingsnis 2
Pastatykite puodą ant kaitlentės ant vidutinės ugnies. Kai tik pradės formuotis putos, sumažinkite kaitrą iki silpnos. Kai putos pradės kilti, nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite skysčiui nusistovėti. Šį procesą pakartokite keturis kartus. Per tą laiką kavos pupelių milteliai suteiks vandeniui savo aromatą ir skonį. Neleiskite vandeniui užvirti. Atidėkite į šalį, kai tik kava pradės kilti.
Žingsnis 3
Padėkite kavos grūdeliams nusėsti ant dugno. Į puodą įpilkite šaukštą šalto vandens. Palaukite 1-2 minutes ir supilkite į iš anksto pašildytus puodelius.
Kategorijos