Publikavimo data: 2025-08-20
Kava su pienu ir prieskoniais
Kava neprarado populiarumo nuo tada, kai buvo atrasta kaip tonizuojantis gėrimas, nepaisant karštų diskusijų apie jos teigiamą ir neigiamą poveikį sveikatai. Yra daugybė natūralios kavos gaminimo būdų ir specialios tam skirtos įrangos: espreso aparatas, moka, aeropresas, prancūziškas presas ir daugelis kitų. Visi jie suteikia galimybę mėgautis aromatingo gėrimo skoniu iki soties. Tačiau vis dėlto kartais norisi kavą virti senu ir paprastu būdu - turbe arba mažame puodelyje, pridedant prieskonių ir pieno.
Žingsnis 1
Maltą kavą ir prieskonius supilkite į puodą arba puodą, užpilkite ½ puodelio šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Prieskonių sudėtis gali būti įvairi, tačiau ypač tinka kardamonas, cinamonas, muskatas ir ciberžolė.
Žingsnis 2
Užvirinkite kavą ir prieskonius ir supilkite pieną. Vėl užvirinkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Pieną galite išvirti atskirai ir supilti į verdančią kavą.
Žingsnis 3
Uždenkite kavą dangčiu ir palikite 3-4 minutes. Į puodelio dugną įdėkite 1 šaukštelį medaus ir supilkite šviežiai paruoštą kavą su pienu ir prieskoniais.
Kategorijos