Publikavimo data: 2025-08-20
Kava su turbininiu varikliu
Klasikinis kavos ruošimo turbinoje (jezve) receptas.
Žingsnis 1
Kavai ruošti patartina naudoti 200-250 ml talpos kavinuką, ne daugiau. Į puodą supilkite 3 arbatinius šaukštelius maltos kavos (aš naudojau vidutinio skrudinimo).
Žingsnis 2
Pastatykite kavos puodą ant silpnos ugnies ir kaitinkite apie 15 sekundžių, kad išryškėtų maltų kavos pupelių aromatas.
Žingsnis 3
Tada supilkite filtruotą vandenį, visada šaltą. Vanduo turi būti Turko susiaurėjimo taško lygyje.
Žingsnis 4
Kavą virkite apie 4 minutes, nepalikdami viryklės. Svarbu užtikrinti, kad kava neišbėgtų. Nuimkite nuo ugnies ir išmaišykite, kai tik susidarys kavos kepurėlė.
Žingsnis 5
Grąžinkite puodą ant ugnies ir palaukite, kol susidarys putos (dar vadinamos "sijonu"). Vėl nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite putoms nusistovėti. Tuomet vėl uždėkite ant ugnies ir leiskite įkaisti trečią kartą.
Žingsnis 6
Išjunkite dujas ir leiskite gėrimui šiek tiek pastovėti (1-2 minutes). Tada šviežiai paruoštą kavą per mažą sietelį (jei nemėgstate kavos tirščių) supilkite į puodelį. Jei norite, pabaigoje galite įberti cukraus.
Kategorijos