Klasikiniai kalėdiniai meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Klasikiniai kalėdiniai meduoliai

Klasikinių kalėdinių meduolių kepimas - viena mėgstamiausių vokiečių šeimų tradicijų. Likus kelioms dienoms iki Kalėdų artimieji stengiasi susirinkti į šeimą ir kartu paruošti šį nuostabų desertą. Gali būti naudojami įvairūs ingredientai, vienas pagrindinių - alkoholis. Būtent jis padeda meduoliams ilgai išlikti šviežiems ir nesuirti.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
388 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai kalėdiniai meduoliai Žingsnis 1
Į medų įmuškite 1 kiaušinį ir išmaišykite. Atskirai sumaišykite persijotus miltus su migdolais, riešutais ir cukruotais vaisiais. Atskirai ištirpinkite kepimo miltelius brendyje. Į miltus supilkite medaus ir brendžio mišinį. Gerai išminkykite gautą tešlą.

Žingsnis 2

Klasikiniai kalėdiniai meduoliai Žingsnis 2
Tešlą išklokite maistine plėvele ir iškočiokite į tolygų sluoksnį. Dėkite tešlą ant kepimo skardos ir kepkite 175 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Pašildykite konditerijos sviestą ir aptepkite juo paruoštą karštą sluoksnį. Palaukite, kol glajus išdžius, maždaug 20 minučių.

Žingsnis 3

Klasikiniai kalėdiniai meduoliai Žingsnis 3
Paruoškite glajų, ištepdami dubens dugną sviestu. Šokoladą sulaužykite ir supilkite pieną. Kelias minutes maišydami tirpinkite ant garų. Sudėkite sviestą ir išmaišykite. Meduolių sluoksnį aptepkite glajumi. Tada supjaustykite jį 3 cm kvadratėliais ir palaukite, kol glajus išdžius (ne ilgiau kaip valandą).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos