Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikiniai kalėdiniai meduoliai
Klasikinių kalėdinių meduolių kepimas - viena mėgstamiausių vokiečių šeimų tradicijų. Likus kelioms dienoms iki Kalėdų artimieji stengiasi susirinkti į šeimą ir kartu paruošti šį nuostabų desertą. Gali būti naudojami įvairūs ingredientai, vienas pagrindinių - alkoholis. Būtent jis padeda meduoliams ilgai išlikti šviežiems ir nesuirti.
Žingsnis 1
Į medų įmuškite 1 kiaušinį ir išmaišykite. Atskirai sumaišykite persijotus miltus su migdolais, riešutais ir cukruotais vaisiais. Atskirai ištirpinkite kepimo miltelius brendyje. Į miltus supilkite medaus ir brendžio mišinį. Gerai išminkykite gautą tešlą.
Žingsnis 2
Tešlą išklokite maistine plėvele ir iškočiokite į tolygų sluoksnį. Dėkite tešlą ant kepimo skardos ir kepkite 175 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Pašildykite konditerijos sviestą ir aptepkite juo paruoštą karštą sluoksnį. Palaukite, kol glajus išdžius, maždaug 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų, ištepdami dubens dugną sviestu. Šokoladą sulaužykite ir supilkite pieną. Kelias minutes maišydami tirpinkite ant garų. Sudėkite sviestą ir išmaišykite. Meduolių sluoksnį aptepkite glajumi. Tada supjaustykite jį 3 cm kvadratėliais ir palaukite, kol glajus išdžius (ne ilgiau kaip valandą).
Kategorijos