Publikavimo data: 2024-09-16
Klasikiniai meduoliai
Daugeliui žmonių meduoliai asocijuojasi su Kalėdomis ir Naujaisiais metais. Iš tiesų, pats gaminimo procesas suteikia šventės ir džiaugsmo pojūtį. Rekomenduojama persijoti visus sausus ingredientus ir tik tada juos sumaišyti. Gaminimui geriau rinktis šviežią imbiero šaknį ir ją sumalti iki dulkių konsistencijos. Meduolius papuoškite baltyminiu glajumi arba cukraus pudra. Parduotuvėse galite nusipirkti jau paruoštos glazūros tūbelėse ir ja tepti kepinius.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Sumaišykite sviestą, kiaušinius, cukrų ir medų. Įmaišykite persijotus miltus, vanilę, kepimo miltelius, kakavą, imbierą, cinamoną ir apelsino žievelę. Sumaišykite ir išminkykite tešlą. Iš pradžių tešlą minkykite šaukštu, paskui rankomis, surinkdami ją į rutulį. Uždenkite rutulį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą ir iškočiokite meduolius. Po pusvalandžio nuimkite maistinę plėvelę ir iškočiokite tešlą, kad ji būtų 5-7 mm storio. Suformuokite meduolius naudodami sausainių formeles.
Žingsnis 3
Iškepkite meduolius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir atsargiai sudėkite ant jos meduolius. Dėkite į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių arba tiesiai ant pergamento.
Kategorijos