Publikavimo data: 2024-09-16
Klasikinis meduolių receptas
Meduoliai gaminami jau daugelį amžių, todėl yra daugybė jų receptų. Pabandykite pagaminti meduolių pagal klasikinį receptą. Tai vidutiniškai saldus kepinys, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Dažniausiai meduoliai kepami šventėms ir puošiami baltyminiu glajumi. Siekiant suteikti ryškumo ir skonio sodrumo, į tešlą dažnai dedama citrinos žievelės, gvazdikėlių ir kitų prieskonių. Medus meduoliams paprastai būna gėlinis.
Žingsnis 1
Pašildykite medų. Medų, cukrų, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius supilkite į nedidelį puodą ir pastatykite ant ugnies. Nuolat maišydami kaitinkite, bet neužvirinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolių tešlą. Supilkite medaus mišinį į dubenį ir sudėkite sviestą. Išmaišykite plaktuvu ir įmuškite kiaušinį. Vėl gerai išmaišykite. Palaipsniui supilkite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, nuolat maišydami tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų. Suformuokite rutulį ir uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite meduolius. Praėjus nurodytam laikui, išimkite tešlą, nuimkite foliją ir iškočiokite ją maždaug 1 cm storio. Tada paimkite formeles ir išpjaukite meduolius. Suformuotus meduolius sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir 15-20 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Paruoštus meduolius išimkite plačia mentele ir atvėsinkite ant grotelių.
Žingsnis 4
Pagaminkite baltymų glajų ir papuoškite meduolius. Kiaušinių baltymus lengvai suplakite plaktuvu. Maišydami glajų palaipsniui įmaišykite persijotą cukraus pudrą. Tada supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Paruoštą glajų nuspalvinkite pagal pageidavimą ir perkelkite į konditerinius maišelius. Papuoškite atvėsusius meduolius: pirmiausia glajumi nubrėžkite kontūrus, leiskite išdžiūti ir užpildykite vidurį.
Kategorijos