Kovo 8 d. meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kovo 8 d. meduoliai

Meduoliai - puiki dovana bet kokiai šventei. Pagal šį receptą paruošti Kovo 8-ajai skirti meduoliai būna kvapnūs, skanūs, su raugintomis natomis. Tešlai galima suteikti bet kokią formą, o papuošimas glajumi arba glajumi padės suteikti saldžiai dovanai išbaigtą išvaizdą. Kad išpjaustytos figūrėlės nepakeistų savo išvaizdos perkeltos į kepimo skardą, jas reikėtų formuoti tiesiai ant pergamentinio popieriaus, kuris vėliau kartu su meduoliais bus perkeltas į kepimo skardą.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
368 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.6/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Kovo 8 d. meduoliai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą ištrinkite su cukrumi. 30 sekundžių pašildykite medų mikrobangų krosnelėje, supilkite į sviestą, išmaišykite. Į tešlą įmuškite vištos kiaušinį. Miltus sumaišykite su maltu imbieru, muskato riešutu, cinamonu, kakavos milteliais ir kepimo milteliais. Palaipsniui į sviestą įmaišykite miltus ir prieskonius, kad gautųsi tiršta tešla. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 40 minučių.

Žingsnis 2

Kovo 8 d. meduoliai Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ant kepimo pergamento, išpjaukite norimos formos meduolius, pašalinkite tešlos perteklių ir atsargiai perkelkite pergamentą ant kepimo skardos. Dėkite į orkaitę 15 minučių. Atskieskite glajų pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus ir aptepkite meduolius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos