Publikavimo data: 2025-08-18
Kovo 8 d. meduoliai
Meduoliai - puiki dovana bet kokiai šventei. Pagal šį receptą paruošti Kovo 8-ajai skirti meduoliai būna kvapnūs, skanūs, su raugintomis natomis. Tešlai galima suteikti bet kokią formą, o papuošimas glajumi arba glajumi padės suteikti saldžiai dovanai išbaigtą išvaizdą. Kad išpjaustytos figūrėlės nepakeistų savo išvaizdos perkeltos į kepimo skardą, jas reikėtų formuoti tiesiai ant pergamentinio popieriaus, kuris vėliau kartu su meduoliais bus perkeltas į kepimo skardą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą ištrinkite su cukrumi. 30 sekundžių pašildykite medų mikrobangų krosnelėje, supilkite į sviestą, išmaišykite. Į tešlą įmuškite vištos kiaušinį. Miltus sumaišykite su maltu imbieru, muskato riešutu, cinamonu, kakavos milteliais ir kepimo milteliais. Palaipsniui į sviestą įmaišykite miltus ir prieskonius, kad gautųsi tiršta tešla. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 40 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ant kepimo pergamento, išpjaukite norimos formos meduolius, pašalinkite tešlos perteklių ir atsargiai perkelkite pergamentą ant kepimo skardos. Dėkite į orkaitę 15 minučių. Atskieskite glajų pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus ir aptepkite meduolius.
Kategorijos