Publikavimo data: 2024-09-16
Kreminiai meduoliai su kokosų drožlėmis
Per Kalėdas ir Naujuosius metus Europoje ir Rusijoje tradiciškai kepami kreminiai meduoliai. Kreminiai meduoliai visada yra aromatingas ir skanus skanėstas. Kreminiai meduoliai ilgai išsilaiko. Jei laikomasi visų receptūros taisyklių, kreminius meduolius galima laikyti iki trijų mėnesių ir jie ne tik nepraras savo skoninių savybių, bet taps dar skanesni ir kvapnesni. Kreminiai meduoliai taip pat kepami su įvairiais įdarais: riešutais, sultenėmis, uogienėmis ir net kokoso drožlėmis. Kreminiai meduoliai su kokosų drožlėmis - tai švelnių naminių meduolių su kokosų drožlėmis ir imbiero natomis receptas. Pagal šį receptą tešlos nereikia pagardinti prieskoniais.
Žingsnis 1
Cukrų karamelizuokite su vandeniu, bet neužvirinkite. Sudėkite imbierą.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite du šimtus gramų miltų, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite sviestą ir įtrinkite jį į miltus.
Žingsnis 3
Supilkite pieną. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Į choux tešlos dalį įmuškite kiaušinį.
Žingsnis 5
Supilkite likusius miltus, kokoso drožles ir karamelizuotą cukrų. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 6
Padarykite tešlos sluoksnį ir išpjaukite meduolius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite meduolius apie 15 minučių arba kol paruduos.
Žingsnis 7
Išimkite paruoštus meduolius iš orkaitės ir atvėsinkite. Papuoškite juos glajumi, pagamintu iš cukraus pudros ir kiaušinių baltymų. Glajumi apliekite tik atvėsusius meduolius, kitaip glajus išsisklaidys.
Žingsnis 8
Papuoškite meduolius konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos