Publikavimo data: 2024-05-01
Kystybye su bulvėmis
Kepta nerauginta plokštainio duona, dažniausiai įdaryta bulvėmis arba sorų koše ir patepta sviestu, yra senas tradicinis totorių patiekalas kystybyy, labai skanus ir sotus. Kystybyy kartais vadinamas žmogumi, kuris kiša nosį į svetimus reikalus, nes įdaras tarsi įkišamas ir suspaudžiamas tarp dviejų tešlos pusių, o plokštainis lieka atviras.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Bulves supjaustykite stambiais gabalais. Bulves virkite pasūdytame verdančiame vandenyje, kol suminkštės, apie 20 minučių. Nusausinkite. Sutrinkite bulves. Supilkite karštą pieną ir sviestą. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūną. Svogūną smulkiai supjaustykite. Kepkite augaliniame aliejuje, kol taps skaidrūs. Pakepintus svogūnus sumaišykite su bulvių koše. Įdarą padalykite į 12 vienodų porcijų.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Sumaišykite šiltą pieną, cukrų, druską, kiaušinį ir ištirpintą sviestą. Į mišinį persijokite miltus. Išminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 12 vienodų dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į maždaug 15 cm skersmens plokščią duoną. Kiekvieną plokštainį kepkite sausoje keptuvėje po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Ant pusės kiekvieno plokštainio užtepkite šiek tiek įdaro. Uždenkite kita puse.
Kategorijos