Lazdynų riešutų skonio kava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Lazdynų riešutų skonio kava

Neapolyje išpopuliarėjo šviežia kava su graikiniais riešutais. Todėl į įprastą espreso kavą imta dėti plaktos putos su graikiniais riešutais. Vėliau ją imta keisti lazdyno riešutais, migdolais ar muskato riešutais, taip pat riešutų sirupu ar likeriu. Šį gėrimą nesunkiai galite pasigaminti namuose, nes ingredientai yra lengvai prieinami ir visada po ranka.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Lazdynų riešutų skonio kava Žingsnis 1
Keptuvėje paskrudinkite nuluptus lazdyno riešutus. Kavos puodelyje išvirkite 10 g kavos vienai porcijai.

Žingsnis 2

Lazdynų riešutų skonio kava Žingsnis 2
Susmulkinkite lazdyno riešutus ir suberkite juos į puodelius su paruoštu gėrimu, į puodelius įpilkite likerio po 20 ml kiekviename puodelyje.

Žingsnis 3

Lazdynų riešutų skonio kava Žingsnis 3
Labai lengvai suplakite grietinėlę, kad ji taptų šiek tiek skystesnė, bet vis dar tiršta. Supilkite ją ant kavos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, kava, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, be bendrų alergenų, receptų knyga

Kategorijos