Publikavimo data: 2025-08-19
Lazdynų riešutų skonio kava
Neapolyje išpopuliarėjo šviežia kava su graikiniais riešutais. Todėl į įprastą espreso kavą imta dėti plaktos putos su graikiniais riešutais. Vėliau ją imta keisti lazdyno riešutais, migdolais ar muskato riešutais, taip pat riešutų sirupu ar likeriu. Šį gėrimą nesunkiai galite pasigaminti namuose, nes ingredientai yra lengvai prieinami ir visada po ranka.
Žingsnis 1
Keptuvėje paskrudinkite nuluptus lazdyno riešutus. Kavos puodelyje išvirkite 10 g kavos vienai porcijai.
Žingsnis 2
Susmulkinkite lazdyno riešutus ir suberkite juos į puodelius su paruoštu gėrimu, į puodelius įpilkite likerio po 20 ml kiekviename puodelyje.
Žingsnis 3
Labai lengvai suplakite grietinėlę, kad ji taptų šiek tiek skystesnė, bet vis dar tiršta. Supilkite ją ant kavos.
Kategorijos