Publikavimo data: 2025-08-18
Mažieji meduoliai su cinamonu imbieru ir kakava
Imbieriniai meduoliai yra mėgstamas ir labai populiarus šventinio stalo desertas. Skanūs imbieriniai meduoliai su imbiero aromatu ir prieskonių skoniu džiugins jus šaltuoju metų laiku, suteiks šilumos ir jaukumo. Pagal šį receptą imbieriniai meduoliai nedideli, jie gražiai atrodys ant stalo, be to, vizualiai jų bus daugiau. Taip pat tokius meduolius galima patiekti kaip popietės užkandį su pienu, vaikams jie tikrai patiks.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą. Įpilkite reikiamą kiekį medaus, išmaišykite. Tada sumaišykite cinamoną, imbierą, muskatą ir kakavą. Viską gerai išmaišykite. Sumaišykite raugą su miltais ir įmaišykite į paruoštą sausą mišinį. Kiaušinį išplakite iki putų ir į jį supilkite aliejų bei medų. Išmaišykite ir supilkite į sausą mišinį. Išminkykite tešlą. Ji bus šiek tiek lipni prie rankų. Įdėkite tešlą į maistinę plėvelę ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Tada patepkite stalą augaliniu aliejumi ir iškočiokite tešlą 5-6 mm storio sluoksniu. Iš tešlos išpjaukite nedidelius apskritimus. Suformuokite meduoliukus.
Žingsnis 3
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite meduolius į formą.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 10-15 minučių. Išėmę iš orkaitės, meduoliai bus labai minkšti. Kai jie atvės, taps traškesni.
Kategorijos