Publikavimo data: 2024-05-25
Medaus cinamono meduoliai su glajumi
Meduoliniai meduoliai gali priminti "Medovik" pyragą. Jam gaminti naudojama žalia arba choux tešla. Pagrindinis kepimo ingredientas yra medus. Todėl meduoliai yra labai skanūs ir sveiki. Ant stalo jie nesuges, nors tinkamai paruoštus kepinius galima ilgai laikyti.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite cukrų ir medų ir pastatykite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite, kad cukrus ištirptų, tada suberkite druską, cinamoną, kepimo miltelius ir išmaišykite. Sudėkite margariną ir maišykite, kol jis visiškai ištirps. Tuomet įdėkite vanilės pakelį, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Į gautą mišinį suberkite 250 g miltų ir išminkykite mentele. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Į tešlą suberkite likusius miltus ir gerai išminkykite. Tešla neturi lipti prie rankų, bet turi būti minkšta.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į rutuliukus ir iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą. Formele formuokite formas ir dėkite ant kepimo skardos su pergamentu. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 10-12 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Dubenyje sumaišykite glazūros miltelius ir kiaušinio baltymą. Plakite mikseriu nedideliu greičiu, kol sutirštės. Įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ir plakite dar kelias minutes. Perpilkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite paruoštus meduolius. Šviežią glajų pabarstykite konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos