Medaus ir imbiero meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Medaus ir imbiero meduoliai

Medaus ir imbiero meduoliai - labai skanus ir subtilus desertas, kurio pagrindą sudaro medaus tešla ir kvapnūs prieskoniai. Dažnai gatavi meduoliai puošiami glajumi, todėl tampa dar įdomesni ir neįprastesni. Beje, su šiuo desertu siejamos įvairios tradicijos. Pavyzdžiui, Rusijoje meduoliai buvo kepami gyvūnų ir paukščių pavidalo ir kabinami ant medžių, taip kviečiant dvasias ir švenčiant metų laikų kaitą.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
341 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
55 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Medaus ir imbiero meduoliai Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Į puodą suberkite cukrų ir medų. Sudėkite imbierą, cinamoną, muskatą ir kardamoną ir išmaišykite. Po to į ingredientus supilkite pieną ir pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Užvirkite, retkarčiais pamaišydami, tada nukelkite nuo viryklės.

Žingsnis 2

Medaus ir imbiero meduoliai Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į paruoštą pagrindą įberkite sodos, išmaišykite. Tada į puodą sudėkite sviestą. Kad būtų patogiau, supjaustykite jį gabalėliais. Išmaišykite masę iki vientisos masės, palikite atvėsti. Tada į ingredientus įmuškite kiaušinį, dar kartą išmaišykite. Tada į puodą supilkite viso grūdo miltus, masę gerai išmaišykite. Tada į puodą pradėkite pilti paprastus miltus, užminkykite minkštą tešlą. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 3

Medaus ir imbiero meduoliai Žingsnis 3
Paruoškite meduolius. Paruoštą tešlą iškočiokite ant darbinio paviršiaus 4-5 mm storio sluoksniu. Naudodami formeles arba trafaretus iš tešlos išpjaukite būsimus meduolius. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite gabalėlius. Siųskite meduolius į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 10-12 minučių. Paruoštus kepinius atvėsinkite.

Žingsnis 4

Medaus ir imbiero meduoliai Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Į atskirą dubenį suberkite cukraus pudrą. Į tą patį indą išspauskite citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Perpilkite glajų į kepimo maišelį arba celofaninį maišelį. Papuoškite atvėsusius meduolius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos