Publikavimo data: 2024-06-22
Medaus meduoliai
Medaus meduoliai - geriausias skanėstas šeimai ir svečiams, kurį galima dėti ant stalo per arbatos vakarėlį. Šio saldumyno nesunkiai rasite bet kurios maisto prekių parduotuvės lentynose, tačiau daug maloniau ir sveikiau jį pasigaminti patiems namuose. Toks ypatingas skanėstas pralinksmins svečius ir atskleis jūsų kulinarinius talentus. Su šiuo meduolinių meduolių receptu susidoros bet kuri šeimininkė. Svarbiausia atidžiai laikytis recepto ir neskubėti. Šį medaus skanėstą galite papuošti glajumi.
Žingsnis 1
Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite cukrų ir suberkite cinamoną.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje išminkykite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, tada suberkite cinamono cukrų, sviestą, vandenį ir medų.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į vienodus nedidelius gabalėlius ir suformuokite rutuliukus. Meduolius sudėkite ant kepimo popieriumi arba silikoniniu kepimo kilimėliu išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 5
Kepkite meduolius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 6
Kol meduoliai kepa, paruoškite glajų. Atsargiai atskirkite vištienos trynį nuo kiaušinio baltymo. Sausame dubenyje baltymus su cukraus pudra plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnės, supilkite pieną ir dar kartą gerai suplakite.
Žingsnis 7
Kai meduoliai bus paruošti, aptepkite juos glajumi ir pašaukite į orkaitę dar 5-7 minutėms.
Žingsnis 8
Meduolinius meduolius patiekite į stalą su arbata.
Kategorijos