Publikavimo data: 2024-09-16
Mediniai meduoliai meduoliai tapybai
Imbierinių meduolių gimtine laikoma Didžioji Britanija, kur šis traškus skanėstas buvo iškeptas pirmą kartą. Tačiau Rusijoje imbierinių saldainių pirmtakai - meduoliai su medumi - pasirodė jau IX a. Imbieras yra vienas garsiausių prieskonių pasaulyje ir garsėja savo priešuždegiminėmis savybėmis. Didelis magnio kiekis imbiere pagreitina toksinų pasišalinimą iš organizmo. Imbiero milteliai naudojami imbieriniams meduoliams gaminti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukraus pudrą, kakavos miltelius, sodą, cinamoną, imbierą ir kardamoną. Į mišinį įmaišykite sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite karštą medų ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir minkykite tešlą, kol ji taps nebelipni. Palikite 5 minutes pastovėti.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Tešlą iškočiokite iki 5-7 mm storio. Sausainių formelėmis išpjaukite norimas formas. Dėkite jas ant pergamento ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų dažymui. Sumaišykite kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą. Lėtai išplakite glajų. Tada įlašinkite porą lašų citrinos sulčių ir vėl plakite 30 sekundžių. Išplaktą masę padalykite į dalis ir sudėkite dažus. Pirmiausia ant paruoštų meduolių užtepkite kontūrus ir palikite džiūti 4-5 minutes, tada ant visų meduolių užpilkite spalvotą glajų, tolygiai paskirstykite ir palikite džiūti.
Kategorijos