Publikavimo data: 2024-05-19
Meduoliai
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite suminkštintą sviestą ir cukrų. Įdėkite vištos kiaušinį.
Žingsnis 2
Viską išplakite iki vientisos masės. Supilkite medų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Į atskirą dubenį persijokite miltus. Suberkite kepimo miltelius, imbierą, cinamoną ir kakavos miltelius. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Į sausus ingredientus įmaišykite grietinėlės ir medaus mišinį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Tešla turi būti lygi ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 6
Išverskite tešlą ant stalo ir iškočiokite iki 5 mm storio. Lengviausia tai daryti tarp dviejų pergamento lakštų.
Žingsnis 7
Naudodami metalinį žiedą, formą ar puodelį, iš tešlos išpjaukite meduolių gabalėlius. Dėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, palikdami tarpus tarp jų.
Žingsnis 8
Dėkite meduoliukus į orkaitę 10-15 minučių. Jie turėtų paruduoti ir sutvirtėti. Paruoštus gaminius atvėsinkite.
Žingsnis 9
Meduoliai paruošti. Gero apetito!
Kategorijos