Meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Meduoliai

Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
387 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
58 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Meduoliai Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite suminkštintą sviestą ir cukrų. Įdėkite vištos kiaušinį.

Žingsnis 2

Meduoliai Žingsnis 2
Viską išplakite iki vientisos masės. Supilkite medų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Meduoliai Žingsnis 3
Į atskirą dubenį persijokite miltus. Suberkite kepimo miltelius, imbierą, cinamoną ir kakavos miltelius. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Meduoliai Žingsnis 4
Į sausus ingredientus įmaišykite grietinėlės ir medaus mišinį. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Meduoliai Žingsnis 5
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Tešla turi būti lygi ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 6

Meduoliai Žingsnis 6
Išverskite tešlą ant stalo ir iškočiokite iki 5 mm storio. Lengviausia tai daryti tarp dviejų pergamento lakštų.

Žingsnis 7

Meduoliai Žingsnis 7
Naudodami metalinį žiedą, formą ar puodelį, iš tešlos išpjaukite meduolių gabalėlius. Dėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, palikdami tarpus tarp jų.

Žingsnis 8

Meduoliai Žingsnis 8
Dėkite meduoliukus į orkaitę 10-15 minučių. Jie turėtų paruduoti ir sutvirtėti. Paruoštus gaminius atvėsinkite.

Žingsnis 9

Meduoliai Žingsnis 9
Meduoliai paruošti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos