Meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Meduoliai

Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
387 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
58 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meduoliai Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite suminkštintą sviestą ir cukrų. Įdėkite vištos kiaušinį.

Žingsnis 2

Meduoliai Žingsnis 2
Viską išplakite iki vientisos masės. Supilkite medų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Meduoliai Žingsnis 3
Į atskirą dubenį persijokite miltus. Suberkite kepimo miltelius, imbierą, cinamoną ir kakavos miltelius. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Meduoliai Žingsnis 4
Į sausus ingredientus įmaišykite grietinėlės ir medaus mišinį. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Meduoliai Žingsnis 5
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Tešla turi būti lygi ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 6

Meduoliai Žingsnis 6
Išverskite tešlą ant stalo ir iškočiokite iki 5 mm storio. Lengviausia tai daryti tarp dviejų pergamento lakštų.

Žingsnis 7

Meduoliai Žingsnis 7
Naudodami metalinį žiedą, formą ar puodelį, iš tešlos išpjaukite meduolių gabalėlius. Dėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, palikdami tarpus tarp jų.

Žingsnis 8

Meduoliai Žingsnis 8
Dėkite meduoliukus į orkaitę 10-15 minučių. Jie turėtų paruduoti ir sutvirtėti. Paruoštus gaminius atvėsinkite.

Žingsnis 9

Meduoliai Žingsnis 9
Meduoliai paruošti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos