Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai 2022
Šis saldus imbierinių meduolių receptas Naujųjų metų išvakarėse 2022 m. bus įsimintinas. Kad meduoliai būtų labiau dietiniai, kvietinius miltus pakeiskite avižiniais arba ryžių miltais. O jei norite tamsesnės spalvos, įberkite kakavos. Nepamirškite pasiruošti formelių meduoliams išpjauti - kuo jos įvairesnės, tuo geriau. Į pirkinių sąrašą įtraukite maistinę plėvelę - jos prireiks, kai tešlą reikės padėti į šaldytuvą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijotus avižinius miltus sumaišykite su tarkuotu imbieru, maltu cinamonu, kepimo milteliais ir druska. Atskirai šakute įmuškite kiaušinį. Sudėkite cukrų ir ištirpintą sviestą ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu, kol masė taps minkšta. Tada supilkite sausą pagrindą ir gerai išmaišykite. Stalą pabarstykite miltais ir išminkykite tvirtą tešlą. Suimkite tešlą į rutulį, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 2 valandas atšaldykite.
Žingsnis 2
Iškepkite tešlą. Atšaldytą tešlą iškočiokite iki 1 cm storio ir formelėmis išpjaukite įvairias formas. Dėkite formas ant kepimo skardos ir kepkite 23-25 min. 160 °C temperatūroje.
Kategorijos